Skoči do osrednje vsebine

Informativni dan - »EIC - Evropski svet za inovacije se predstavi«

Kdaj do
Kje City Hotel
Dalmatinova 15
Ljubljana
Javna agencija SPIRIT Slovenija vas, skupaj z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in inovacije vabi, da se udeležite brezplačnega informativnega dogodka z naslovom: »EIC - Evropski svet za inovacije – regionalni informativni dan«. Podrobneje bodo predstavljeni vsi trije programi Evropskega sveta za inovacije - EIC Pathfinder, EIC Transition in EIC Accelerator.

Programi Evropskega sveta za inovacije (angleško European Innovation Council – EIC) so namenjeni podpori najbolj prodornim (disruptivnim) inovacijskim projektom, ki imajo velik globalni tržni potencial. Podpora za posamezen projekt se giblje od 0,5 milijona evrov naprej, k prijavi so vabljeni predvsem projekti, ki na trgu zaradi drznih idej ne morejo pridobiti drugih oblik financiranja, izkazujejo pa velik potencial za uspeh na globalni ravni. Skupno je v okviru programov EIC v letu 2023 na voljo več kot 1,6 milijarde evrov.

Na brezplačnem informativnem dogodku bo predstavnik Evropske izvajalske agencije za EIC in mala in srednje velika podjetja (EISMEA) predstavil vse programe Evropskega sveta za inovacije in sicer EIC Iskalec (angleško Pathfinder), EIC Prehod (angleško Transition) in EIC Pospeševalec (angleško Accelerator), kot tudi Sklad EIC.

Osvetljena bo vloga EIC programskih managerjev, ter pomoč pri prijavah na programe EIC, ki je na voljo pri nacionalnih kontaktnih točkah in svetovalcih mreže Enterprise Europe Network (EEN). Konkretne nasvete za pripravo uspešnih projektov bo mogoče povzeti iz predavanja ocenjevalke v programu EIC Accelerator ter predstavitev prijaviteljev uspešnih slovenskih projektov v programe EIC, ki bodo na temo ključnih napotkov pri pripravi projektnih prijav sodelovali tudi v okrogli mizi.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna je predhodna spletna registracija. Delovni jezik dogodka bo angleščina.

Informativni dan »EIC - Evropski svet za inovacije se predstavi« je peti v nizu letošnjih dogodkov in je financiran iz projekta »Krepitev podpornega okolja mreže nacionalnih kontaktnih točk za vključevanje v evropski raziskovalni prostor«, ki ga sofinancira Evropska komisija iz načrta Next GenerationEU oziroma iz sredstev Načrta za okrevanje  in odpornost. Projekt izvaja Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije v okviru Sektorja za znanost.