Skoči do osrednje vsebine

Ponovno vabilo raziskovalcem in raziskovalkam k uporabi portala wideraexperts.eu

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ponovno vabi vse raziskovalce in raziskovalke k aktivni uporabi brezplačnega portala wideraexperts.eu, ki je bil razvit v okviru projekta NCP WIDERA.NET+ in vključuje nacionalne kontaktne točke iz držav širitve (angleško Widening države).

Portal omogoča povezovanje strokovnjakov in strokovnjakinj s prijavitelji in prijaviteljicami iz teh držav, ki pripravljajo projektne predloge v okviru Širitve udeležbe in krepitve evropskega raziskovalnega prostora (WIDERA), II. stebra programa Obzorje Evropa, EIC Pathfinder ter institucionaliziranih partnerstev v okviru II. stebra Obzorja Evropa.

Slovenskim prijaviteljem in prijaviteljicam portal ponuja priložnost, da strokovnjaki in strokovnjakinje opravijo predhodni pregled njihovih projektnih predlogov (angleško prescreening). S tem lahko bistveno izboljšajo kakovost svojih projektov in povečajo možnosti za uspeh na razpisih. Prijavitelji in prijaviteljice, ki so koordinatorji celotnega projekta ali določenega delovnega paketa, lahko svoje projektne predloge predložijo v predhodno strokovno preverjanje preko portala wideraexperts.eu.

V želji po povečanju števila slovenskih koordinatorjev projektov bomo pri predhodnem pregledu projektnih predlogov dali prednost tistim, ki bodo iz Slovenije koordinirali celoten projekt.

Za dodatne informacije in tehnično podporo se lahko obrnete na katja.skrlj@gov.si.

V Prilogi 1 so na voljo kratka navodila za prijavitelje in prijaviteljice, v Prilogi 2 pa je seznam institucionaliziranih partnerstev, v katerih sodeluje Republika Slovenija.

Priloga 1: Navodila za prijavitelje in prijaviteljice

Priloga 2: Seznam institucionaliziranih partnerstev v katerih sodeluje Republika Slovenija